1
Skrivet den 29 januari, 2015 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Kinesisk fotmassage

Den kinesiska kulturen är full med olika sätt att pyssla om sig själv och sitt välmående. Allt från hälsosamma livsmedel såsom Gojibär och traditionell kinesisk medicin till gymnastik  i parker och avslappnande massage.

Traditionell kinesisk fotmassage handlar dock inte bara om att den skall vara skön och avslappnande, utan sägs kunna bota diverse sjukdomar genom att massera olika punkter på foten. Har du ont på en punkt under foten kan man genom det säga vilken del av din kropp som inte mår bra t.ex. njuren eller levern.

Traditionell kinesisk fotmassage består av ett fotbad följt av en intensiv massage på olika tryckpunkter i fötter, anklar och lägre delarna av benet. Kinesisk fotmassage finns även att få på flera olika ställe i Sverige. Genom att googla kinesiskt fotmassage Stockholm fick vi upp över 8000 träffar.

Foot-massage-chart

 

Har du provat traditionell kinesisk fotmassage någon gång? Funkade det? Har du något ställe att tipsa om? Släng iväg en kommentar nedan!


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.