0
Skrivet den 23 augusti, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Kinesiska covers – del 3

Ni har väl redan sett de kinesiska covers som Louise skrev om och som Jonatan skrev om förra veckan? Hur kan man låta bli att älska dem? Här är fler av Jonatans fynd!

För att fortsätta i samma anda så har vi också de låtarna som är kommersiella antingen genom att göra en komplett cover eller enbart ta musiken som är så populär där borta i väst. Lägg till en ”professionell” musikvideo som visas inför miljonpublik på TV eller karaokebarer och vi har en stor musikskatt att gräva djupt i. Vad tycker ni?

 

Slutligen vill jag dock visa ett par låtar som trots att de är covers är två av mina favoriter.

Mulan handlar ju om Kina och då ska det ju självklart sjungas på kinesiska och vem tränar oss bäst om inte vår allas favorit Jackie Chan

The Cranberries gjorde originalet och Faye Wong gjorde covern till filmen hon själv spelade en av huvudrollerna i, Chungking Express (1994). Både filmen och titellåten är mina absoluta favoriter i respektive kategori.


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.