0
Skrivet den 30 november, 2013 av Erika Staffas i Blogg
 
 

GAGA väljer kinesiska designer


I veckan sågs självaste Lady GAGA spatserandes runt på gatorna i New York för att göra promota släppet av ”ARTPOP” klädd i ett par byxor gjorda av ett av de mest lovande namnen från Kina just nu – 25 åriga Luo YuHao. 

Luo kommer ursprungligen från Shenzhen men jobbar nu som designer hos Nicole Fahri i London men har bakgrund både hos Royal Collage of Art i London samt prestigefyllda Tsingdao University i Beijing.

Designen är en del av Luos avslutningsprojekt vid Royal Collage of Art och kollektionen är döpt till ”Mechanical Minimalist.” Luo har i intervjuer sagt att han brukar drömma fram sina designer, men just den här kollektionen skall vara inspirerad av japanska traditionella shoji dörrar för att skapa kollektionens kännetecknande 3D-känsla samt skuggor.

I en intervju med China Daily kommenterar han GAGAs satsning. “I felt so happy when I heard the pop queen planned to wear my design. It not only relieves my stress from my final collection, but also strengthens my confidence in my design, which came from deep thought and study.”

Luo har ända sedan han var liten varit intresserad av att teckna, men den ursprungliga drömmen var faktiskt inte modedesigner, utan arkitekt. I en intervju med China Daily Asia berättar han hur hans familj från början inte var nöjda med att Luo ändrade bana, men nu har de ändrat åsikt och framför allt mamman är väldigt stolt över honom.

I framtiden hoppas Luo att unga kineser får större utrymme på marknaden. “I am happy to see the advancement of the domestic fashion industry. Actually there are many young Chinese fashion designers, who are much better than foreign designers.” Det som saknas? En ordentlig plattform för att designerna skall kunna ta sig ut på den öppna marknaden. Det hoppas Luo att han kommer att kunna bidra med i framtiden.

Missa inte bilderna på Lady GAGA med Luo Yuhao som kinesiska designer!!!

Missa inte heller de tidigare inläggen vi gjort om #LADYGAGA

Läs vidare:
Kika in Luo Yuhaos kollektioner på hans HEMSIDA – missa inte FANTASTISKA ”Soul- Taker”-kollektionen
Kika in Luo Yuhaos Linkedin


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.