0
Skrivet den 2 mars, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Kinesiska drömmar – ur maktens och medborgarnas perspektiv

svensk kinesiska föreningenIdag vill vi på MotKina tipsa om föreläsningen Kinesiska drömmar – ur maktens och medborgarnas perspektiv som kommer att hållas i Stockholm den 11:e mars. Det är Svensk kinesiska föreningen som håller i seminariet där de har bjudit in Torbjörn Lodén, tidigare student för Göran Malmqvist och före detta professor i kinesiska vid Stockholms universitet, för att samtala med Börje Ljunggren, Sveriges ambassadör i Beijing 2002-2006. Seminariet kommer att handla om ”den kinesiska drömmen” och kinesisk självbild.

Såhär är föreläsningen beskriven i annonsen om kinesiska drömmar på Svensk-Kinesiska Föreningens hemsida:

”Kinas nya ledare Xi Jinping har som ett av sina huvudbudskap lanserat ”den kinesiska drömmen om kinesiska nationens stora pånyttfödelse”. Då partiet år 2021 firar sitt hundraårsjubileum ska drömmen ”oundvikligen vara uppnådd”. Samtidigt har medborgarna sina alltmer individuella drömmar och mardrömmar om framtiden.”

För kontakt, biljettpris och mer information KLICKA HÄR!

Ps. Apropå kinesisk självbild – kommer du ihåg ”Hotet från Barbarerna”?

Läs vidare:
Läs mer om föreläsningen (via svenskkinesiskaforeningen.org)
Börje Ljunggren (via Wikipedia)
Torbjörn Lodén (via Wikipedia)
Göran Malmqvist (via Wikipedia)
Den kinesiska drömmen av Börje Ljunggren (via CDON.com)

Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.