1
Skrivet den 3 april, 2014 av Louise Granath i Blogg
 
 

Livet i kinesiska parker


Nu har våren kommit till Shanghai och jag har gjort mitt första riktiga parkbesök för i år. Är det något jag älskar med Kina är det livet i parkerna, det är verkligen  supermysigt när våren kommer och gammal som ung ger sig ut och besöker de pulserande storstädernas små gröna oaser, det är väldigt annorlunda från ”livet” i de svenska parkerna på våren och sommaren.

Anledningen till att jag kom att tänka på detta just idag var att jag läste en artikel på DN.EKONOMI om pensionärslivet i Kina baserad på en liten intervju med vad jag skulle säga vara en ganska typisk kinesisk pensionär. Yang Yusheng som han heter berättar att de är många pensionärer som samlas i parken för att spela kort eller mahjong, diskutera, gymnastisera och pratar.

För er som ännu inte varit i Kina eller ännu haft tid att besöka någon av parkerna kommer här ett litet smakprov på hur den  kinesisk parkträning kan se ut.


Louise Granath

 
Louise bodde sin första vända i Shanghai våren 2011 då hon, som alla andra studenter på Handels i Göteborgs ekonomprogram med kinesisk inriktning, åkte till Kina för språkstudier. Hon förälskade sig genast i staden och beslutade sig tidigt för att så snart nästa tillfälle skulle ges åka tillbaka för att fortsätta språkstudierna. Efter en godkänd kandidatuppsats i nationalekonomi om kinesiska direktinvesteringar i den zambiska gruvsektorn 2012 bar det återigen av till Shanghai och Fudan University. Hon har nu bott och pluggat i Shanghai sedan februari 2013 där hon även sitter i Swedish Young Professionals styrelse. Louise skriver om livet i Shanghai och allt annat mellan himmel och jord som faller henne in att tipsa oss om.