0
Skrivet den 13 oktober, 2014 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

Kinesiska rekord: Världens största trum-byggnad

trum-byggnad

Kinesiska rekord. Kineserna och kinesiska kulturen kommer ofta på tal i frågor om att vara störst, äldst eller konstigast. För att läsa om andra rekord, kika här.

Så sent som igår fick Kina sitt nästa rekord. Det är en byggnad i Hefei (se karta) som har utsetts till Världens Största Trum-formade byggnad. Guinness World Records var på plats igår, 12 oktober 2014 för att lämna utmärkelsen under de festliga formerna av en presskonferens.  Byggnaden uppfördes redan förra året, men har fått sin utmärkelse först nu.

Byggnaden är 18 meter hög och 61 meter i diameter. Större evenemang i trumman kan inhysa upp till 5000 personer.

Trummor har en lång historia i Kina och betydelse i många ceremoniella sammanhang idag. Helt ärligt visste jag inte att det fanns ett mått på ”största trum-formade byggnad”. Enligt Shanghaiist är hela byggnaden ett försök på ett världsrekord mer än något annat.

trum-byggnad


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.