0
Skrivet den 7 april, 2016 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Knäppaste ”Fitness”-trenderna i Kina

I Kina har det senaste året cirkulerat flera mer eller mindre dåliga test på ”fitness”, läs: hur extremt smal är du?

Smalhet anses vara ett skönhetsideal i stora delar av Kina och med lite hjälp från social media har det under det senaste året flugit förbi flera ”test” där folk försöker uppnå bisarra skönhetsideal. Unga tjejer har sett detta som ett utmärkt tillfälle att ta kort på sig själva när de virar armarna kring kroppen och visa upp hur ”vältränade” de är. Problemet var att det inte höll så länge och det visade sig att inget av detta var ett tecken på hur vältränad man är. Vi på Motkina anser att dessa test är typiska exempel på kinesisk knäpphet. Man får se ut precis som man vill, ingen är vackrare eller bättre för man kan sätta en sedel runt handleden. Men för trendspaningens skull har vi ändå sammanställt de knäppaste fitnesstrenderna de senaste året.

Vilken är knäppast?

1. Nudda naveln

bb-challenge.jpg

Bild från Shanghaiist

Det här var den första trenden som slog. Under det första dygnet så publicerades tusentals bilder på män och kvinnor som sträckte sig runt kroppen för att nudda naveln. Kunde man det var man ”smal nog”. Men det dröjde inte länge förrän det kom bilder på oerhört smala kvinnor som inte klarade av det, jämte bilder på kraftigare personer som klarade det galant. Testet är alltså helt värdelöst.

 

2. Nudda bröstet

Hur dumt det än var att försöka nudda sin navel så tog det inte lång tid förrän vi skulle börja nudda bröstet istället. Det är alltså exakt samma test fast längre upp på kroppen. Även här var det folk av alla kroppstyper som klarade av det utan problem.

3. Mynt i nyckelbenet

collar-bone-challenge-main.jpg

Bild från Shanghaiist

Ja, vad är bättre att göra framför tv:n än att lägga massa mynt i hålan vid nyckelbenet? Det mesta kan vi tycka. Kinesiska mynt är något mindre i storlek än de svenska, om det skulle spelat någon roll.

 

 

 

 

 

4. A4 pappret över midjan

paper_test12.jpg

Bild från Shanghaiist

Kan du täcka din mage med ett A4? Då kan du lägga upp bilden på weibo! Även här tog det inte lång tid innan folk började vända pappret tvärs över kroppen och säga att de tyckte de var ganska snygga ändå. Vi menar att det spelar faktiskt roll hur nära kameran eller långt bort från kroppen man håller pappret…

 

 

 

5. Sedel runt handleden

100_note_wrist.png

Bild från Shanghaiist

Kan du få Mao runt handleden? Den här trenden, alltså att lägga upp bilder på dig själv med en sedel virad runt handleden, kom så sent som i förra veckan. Den är lika orimlig som de tidigare – men hur tar man ens kortet? Det leder oss in på den sista:

 

 

 

6. iPhone över knäna

iphone6_legs2.jpg

Bild från Shanhaiist

Är dina knän så smala att om du håller ihop dem så täcks de av en iPhone? Uppmaningen fick snabbt mothugg i fråga om att desto större telefon desto lättare – har du en iPhone 6 eller till och med iPhone 6 Plus så är det inte lika orimligt som om du har en iPhone 5. Vi undrar fortfarande hur de tar bilderna när telefonen ligger i knäet?

 

Så vilken är knäppast? Har du hört om några andra trender eller har du annan trendspaning? Vi vill veta!


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.