0
Skrivet den 28 september, 2014 av Klara Magnusson i Nyheter
 
 

Koldioxidutsläpp ökar i Kina


Vi har ett flertal gånger rapporterat om Kinas miljöpåverkan och utsläppen som ökar i landet. Senaste rapporten visar att Kina nu har dragit förbi EU i koldioxidutsläpp per capita. Kina har sedan länge släppt ut enorma mängder växthusgas men använt argumentet att landet koldioxidutsläpp varit lägre per capita än västvärlden. Det argumentet är nu som bortblåst. Kina släppte 2013 ut 7,2 ton koldioxid per invånare medan EU låg på 6,8 ton per invånare, fortfarande ligger både Kina och EU långt bakom USA som 2013 släppte ut 16,5 ton per invånare.

Förra året stod Kina för 29 procent av världens utsläpp – det är nästan en tredjedel av världens utsläpp, och de fortsätter att öka. Dels beror detta på den ökade bilismen, men också på grund av att det byggs fler kolkraftverk. Sveriges Radio skriver att Kina är det land som ofta framhålls som ett land som satsar mycket på återanvändningsbar energi, samtidigt är Kina det land som satsar mest på kolkraft.

Den senaste veckan har det hållits demonstrationer i ett flertal länder för att uppmärkamma politiker om utsläppen och den miljöpåverkan som utsläppen medför, men i Kina syntes inga demonstrationer till, trots de ökade koldioxidutsläppen.

349255589_fc66f1f279_b

Läs mer på motkina.se om miljön:

http://motkina.se/miljokampar-mot-makten/

http://motkina.se/kina-miljosatsar-vill-skrota-miljontals-bilar/

http://motkina.se/krafttag-mot-katastrofala-luftfororeningar-beijing/

http://motkina.se/smogen-tillbaka-i-gratt-beijing/

http://motkina.se/fororenad-luft-fran-kina-sprids/

http://motkina.se/luftfororeningarna-toppar-matarna-beijing/

http://motkina.se/statsanstallda-forskare-rankar-kinas-luft-som-samst-varlden/

http://motkina.se/5-fordelar-med-luftfororeningar/

http://motkina.se/luftfororeningar-i-shanghai/


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.