0
Skrivet den 7 februari, 2015 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Korta Kinesiska Dokumentärer


Jag skall precis börja plugga lite mandarin och loggar in på universitetsportalen och finner väldigt bra och korta, uppdelade dokumentärer från BBC. Min kinesiskalärare är inte bara mån om att vi lär oss prata mandarin, som kursen faktiskt syftar till, utan också att vi lär oss om Kina och den kinesiska kulturen.

Nu vill vi tipsa alla våra Motkina läsare som vi vet är nyfikna på det stora landet i öst, att kolla på dessa korta avsnitt. Jag har precis börjat kolla och de verkar superbra. Man får lära sig om Kina på ett sätt som är lätt att ta till sig och dessutom samtidigt lära sig en del grunder i språket. Ovan hittar ni del 2 som handlar om det kinesiska hemmet och familjen.  Och vet ni vad det bästa är, att allt ligger på youtube, sök bara på RiChang Han Yu. Enjoy people!


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.