0
Skrivet den 17 januari, 2014 av vflnyheter i Nyheter
 
 

Krafttag mot katastrofala luftföroreningar i Beijing

Kinas miljöproblem är som bekant enormt, även om det finns hopp om att landet nu nått toppen av Kuznets kurva. Beijing har de senaste dagarna drabbats av årets första smogkatastrof, som passerade index under onsdagen. Med andra ord, föroreningarna var så omfattande att de inte gick att mäta.

En av åtgärderna som regeringen sätter en del hopp till är den nystartade handeln med utsläppsrätter, som sätter igång på sju platser runtom i landet nu under 2014. Se Björn Djurbergs inslag om utsläppshandeln i TV4 Ekonomi, som sändes under onsdagskvällen (ca 2 minuter in i sändningen).

Vidare, så meddelade Beijings borgmästare Wang Anshun under torsdagen att staden har som mål att minska kolanvändningen med 2,6 miljoner ton kol under 2014, samt förbjuda samtliga kolpannor innanför femte ringvägen. Det pågår också ett omfattande förflyttningsprojekt för den omgärdande Hebei-provinsens många tunga industrier, som är hårt pressade av nya tuffare miljökrav å enda sidan, och krav om ekonomisk tillväxt å den andra.

Det händer mycket på miljöfronten i Kina.

Denna nyhet är publicerad i samarbete med nättidningen Världens Folkrikaste Land, VFL. För daglig nyhetsuppdatering om Kina, besök www.vflnyheter.se


vflnyheter