0
Skrivet den 14 mars, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Kristers rödkokta sidfläsk – Hóngshāo ròu

Vi har tidigare skrivit om Krister Blomberg som driver bloggen KristeriBeijing. Förra året lade Krister upp ett recept på Hóngshāo ròu eller fritt översatt till svenska rödkokt sidfläsk. Denna rätt sägs vara Mao Zedongs favoriträtt. Vi vill såklart dela med oss av goda recept, så här kommer Kristers version av rödkokt sidfläsk – Hóngshāo ròu.

Ingredienser: 
Rödkokt Du behöver
A – Sidfläsk
B – Soja
C – Sprit eller Vin (gärna kinesisk matlagningssprit)
D – Socker
E – Salt
F – Lagerblad
G – Vitlök
H – Ingefära
Utöver ovanstående behövs även vatten och ett stänk olja
  1. Skär upp sidfläsket i ganska stora bitar. ca 2 cm breda
  2. Skiva vitlöken och ingefäran i tunna skivor.

 

  1. Fräs vitlöken och ingefäran i lite olja
  2. Skicka i sidfläsket och stek på så det blir lite yta på köttet
  3. Tillsätt socker, salt och soja och stek lite till.
  4. Tillsätt vatten, lagerblad och spriten och låt koka under lock i någon timme eller två
  5. Ta upp fläskbitarna ur såsen och servera.

 

Tack ännu en gång till Krister för recepten och bilderna!


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.