0
Skrivet den 31 januari, 2015 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Lär dig kinesiska – tonerna


Mandarin är är ett svårt språk att lära sig flytande, men samtidigt ett spännande och många gånger mycket användbart språk, om man skall bosätta sig i Kina eller göra affärer med kineser. Eftersom jag själv tar en kurs i mandarin just nu tänkte jag dela med mig av några av mina kunskaper.

En mycket viktig del i kinesiskan är tonerna. Det finns 4 toner, samt en neutral ton. Tonerna ser ni på bilden här nedan. Tonerna är dock svåra att förklara i skrift så ovan finns en video  som förklarar tonerna på ett pedagogiskt sätt. Lyssna och lär!

Pinyin_Tone_Chart

 Vill du öva på att höra dem? Kolla här!

Vill du öva på att säga dem, kolla här!


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.