1
Skrivet den 14 januari, 2015 av Sofia Staffas i Blogg
 
 

MAMAHUHU har släppt en ny video


Ni har väl inte missat MAMAHUHUS nya klipp? MAMAHUHU är en grupp baserade i Shanghai som gör komedisketcher på Youtube och Youku. De hette tidigare Monkey Kingz men bytte namn till MAMAHUHU (som på kinesiska betyder sådär eller en direktöversättning blir häst häst tiger tiger).

Tidigare innehöll deras videos pranks som de gjorde på stan, men har nu mer gått över till att göra komiska sketcher om laowais och kineser. Deras senaste, som är inklippt ovan, är en video som handlar om olika kommentarer som du någon gång med säkerhet har hört sägas av kineser. Det är allt ifrån frågor om du är från Ryssland, USA eller Storbritannien till frågor om du använda ätpinnar och ”åh din kinesiska är SÅ bra!!!!” efter det att du bara hunnit yttra ”ni hao”.

Tänker jag tillbaka på min tid i Kina och vad jag reagerade på då, var deras tendens att utan vidare peka ut olika observationer som de har gjort t.ex. att jag har en hög näsrygg eller att jag är väldigt blek.

Vad har du fått för kommentarer i Kina? Känner du igen några av kommentarerna de tar upp?

Du har väl inte heller missat deras sketch om vad saker som utlänningar säger och kineser är trötta att höra Youtube och Youku. Följ MAMAHUHU och få de senaste uppdateringarna via YoukuYoutubeInstagram och Facebook


Sofia Staffas