0
Skrivet den 15 mars, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Mannen med godisvagnen

Efter att ha bott i Kina ett tag finns det saker som man längtar efter som är svårt att få tag på i Kina. Jag längtade efter att få smöra min egen macka, knapra knäckebröd, laga min egna mat och smaska på svenskt gelégodis.

Det var en tidigt kväll i Beijing, jag och mina vänner var på väg hem från bussen, plötsligt står han där, med sin vagn – godisgubben. På vagnen ser jag gelégodis i mängder – eller i alla fall mer än vad jag sett sedan jag anlände till Beijing. Olika sorter i olika färger. Man fick inte ta godis själv utan man fick peka på de sorter man ville ha och sedan plockade godisgubben ihop en påse. Mannen plockade ihop en liten påse till mig och jag blev näst intill ruinerad – men det var det värt! Mina vänner gjorde samma sak och så gick vi hem till vårt dorm och njöt.

Kanske var det inte exakt samma som hemma, men det var gelé, det var sött och smakade gott. Godisgubben kom tillbaka några fåtal gånger till vår gata utanför universitet under min vistelse i Beijing och lika glad blev man varje gång han dök upp!

 

Vill du veta vart man kan hitta svenskt godis i Shanghai, kolla in detta inlägg!

 

5237989497_e86453d8d9_z

 


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.