1
Skrivet den 14 mars, 2014 av Louise Granath i Nyheter
 
 

Minst 3 döda i ny knivattack

På fredagmorgonen miste 3 personer livet i en ny knivattack på en marknad i Hunans provinshuvudstad Changsha, detta bara två veckor efter knivattacken i Kunming den 1 mars som lämnade 29 dödade och 143 skadade efter sig.

Vad motivet var den här gången vet man ännu inte men enligt källor ska det inte röra sig om ett terrordåd likt det i Kunming utan handlar antagligen om en dispyt mellan offren och förövarna. En av förövarna sköts ihjäl av polisen och en annan greps medan tre av dem lyckades fly från brottsplatsen.

Samtidigt väntar fortfarande de anhöriga till 153 kineser som reste med Malaysia Airlines flight MH370 och som skulle anlänt till Beijing tidigt i lördagsmorse ( 8/3 lokal tid)  på information om vad som egentligen hänt med det ”försvunna” planet.

Hästens år ska enligt traditionen vara ett mycket lyckosamt år men har minst sagt börjat tungt för kineserna.

För vidare läsning:
http://www.bbc.com/news/world-asia-china-26559582
http://www.bbc.com/news/world-asia-china-26402367
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/minst-tre-doda-i-knivattack-i-kina_3362684.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/ny-dodlig-knivattack-i-kina/


Louise Granath

 
Louise bodde sin första vända i Shanghai våren 2011 då hon, som alla andra studenter på Handels i Göteborgs ekonomprogram med kinesisk inriktning, åkte till Kina för språkstudier. Hon förälskade sig genast i staden och beslutade sig tidigt för att så snart nästa tillfälle skulle ges åka tillbaka för att fortsätta språkstudierna. Efter en godkänd kandidatuppsats i nationalekonomi om kinesiska direktinvesteringar i den zambiska gruvsektorn 2012 bar det återigen av till Shanghai och Fudan University. Hon har nu bott och pluggat i Shanghai sedan februari 2013 där hon även sitter i Swedish Young Professionals styrelse. Louise skriver om livet i Shanghai och allt annat mellan himmel och jord som faller henne in att tipsa oss om.