0
Skrivet den 19 maj, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Motkina äter kinesiskt – Restaurang Loon (11/25)

restaurang-loonRestaurang Loon ligger undanskymd mellan Ullevi Norra och Odinsplatsen. En liten trappa upp från gatan hittar man denna kitch-kinesiska restaurang som doftar soja och socker på långa vägar. Den har legat där i säkert 20 år och var möjligen en av de första kinesiska restaurangerna i Göteborg.

Vart ligger restaurang Loon? Var det lätt att hitta dit?

Folkkungagatan 12, ett kvarter från Ullevi Norra.

Vad är det för slags mat?

Sichuanköket, i försvenskad variant.

Hur ser valmöjligheterna ut på menyn?

Ca 30 varmrätter att välja bland, men det verkar som att det är mycket grundläggande smaker och olika protein bara.

Vad åt vi?

Biff med bambuskott, friterade räkor, Beef Sichuan, grönsaker med nudlar och vårrullar.  Allt var enkelt, vällagat och gott, men tyvärr intetsägande och väldigt ”snällt”. Restaurangen är en typisk kvarterskrog. Det funkar att äta där eller ta med hem, men det är inga smaksensationer.

Fanns det något ”litet extra” som gjorde all skillnad?

Nja, det är eventuellt inredningen som känns härligt stereotypisk och är en bild av Kina som jag såg det är jag var liten.

Så här har jag betygsatt restaurang Loon:

Loon är en kvarterskrog och allt man kan förvänta sig av en sådan. Maten är vällagad och god, men inte kinesisk i ordets sanna bemärkelse.

Matens autenticitet 2

Trevlighetsfaktor 2

Service 3

Pris för att en person ska bli mätt 5

Övergripande intryck 2

Totalt: 11/25

Bilden lånad från Tripadvisor


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.