1
Skrivet den 25 april, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Motkina äter kinesiskt – Super Rullband (20/25)

super rullbandBilden är lånad från Gastrogate

Super Rullband har funnits i ca ett år, mitt i centrala Göteborg. Jag har ätit där flertalet gånger, och hela Motkina-gänget har varit där vid ett tillfälle. Det finns tre sätt att äta på, antingen på deras superlånga rullband (därav namnet), försvenskad kinesisk mat eller deras ”riktiga meny” som är kinesisk Sichuan-mat i hela sin rätt.

Det första man slås av när man kommer in är hur oerhört stort rullbandet är. Oavsett om man ska äta från bandet eller inte är det imponerande. Sedan frågas det vad man vill äta, från bandet, vanliga menyn eller kinesiska menyn. Den som beställt i förväg kan få äta en ordentlig Hot pot för under 200 kr per person.

Vart ligger restaurangen? Var det lätt att hitta dit?

20 meter från Hållplats Domkyrkan på Kungsgatan 25.

Vad är det för slags mat?

Blandat, dels sushi som snurrar runt på bandet, biff i bambuskott och friterade räkor, men även riktigt bra gong bao ji ding, dumplings och dry-fried beef som man inte har någon känsel i munnen efter. Se till att du ber om den kinesiska menyn för att få riktig kinesisk mat.

På menyn är dock allt på svenska, så den som är van vid att beställa mat på kinesiska bör vända sig till servitrisen, så att pekar hon på vad det är du menar. Söt kyckling med jordnötter är inte det första jag tänker på när jag vill ha Gong bao ji ding.

Hur ser valmöjligheterna ut på menyn?

Det finns tre menyer, beroende på vad du vill äta, och alla kan äta från olika menyer vid samma bord, så det är gott om valmöjligheter. Både mormor, barnbarn och kompisar kan följa med oavsett vad de har för preferenser.

Vad åt vi?

Jag har ätit det mesta. Min favorit är broccoli i vitlök (finns inte på menyn men de fixar det ändå) och den torrstekta biffen eller den kokta biffen i Sichuanpeppar. Äter du från den kinesiska menyn är så gott som allt gott.

Det finns massvis med servitriser som springer runt och hjälper till. I kinesisk anda kan du rycka tag i vilken servitris du vill för att få hjälp.

Fanns det något ”litet extra” som gjorde all skillnad?

Lite glass efter maten för att stilla smärtan efter all chili gör susen. Men räkna inte med att glassen smakar så mycket.

Så här har jag betygsatt Super Rullband:

Mina besök där är alltid trevliga och jag kommer fortsätta gå dit. Så god mat för en så liten peng är svårt att slå.

Matens autenticitet 4

Trevlighetsfaktor 3

Service 3

Pris för att en person ska bli mätt 5

Övergripande intryck 5

Totalt: 20/25


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.