0
Skrivet den 20 december, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Motkina går på julledigt!


Med bara några dagar kvar till julafton vill vi med detta inlägg meddela att vi på Motkina från och med idag går på julledigt. Vi är tillbaka igen redan den 5:e januari, så misströsta inte. Vi förstår såklart att ni kommer sakna uppdateringarna något alldeles förfärligt, och i och med att vi inte vill svika er lovar i att uppdatera vår Facebook-sida med några av våra favoritartiklar från året som gått.

2014 har varit ett spännande år att få följa Kina. Året började med bevakning av det kinesiska nyåret då vi klev in i hästens år, som följdes av mattema på Motkina. I Mars hölls NCP och CPPCC där det bl a togs nya initiativ för att förändra Hukou-sytemet och ettbarnspolitiken och vi skrev artiklar om Chengyus, kinesiska rekord och släppte flera podcasts och uppmärksammade före detta utrikesminister Carl Bildts besök i Kina. Under hösten har vi fokuserat mycket på kinesisk musik och rapporter från den senaste utvecklingen på sociala medier. Under året har fokus även legat på Kinas närvaro i Afrika, ekonomisk utveckling och den ständigt närvarande miljöproblematiken.

Personligen har jag tyckt det har varit väldigt spännande att både få läsa om och få intervjua svenskar med koppling till Kina inför serien ”Bo, leva och göra affärer i Kina”.

Inför nästa år lovar vi att fortsätta uppdatera er dagligen från Kina, med nyheter och de senaste trenderna. Internt fortsätter arbetet som vanligt. Vi håller just nu på med att skapa en ideell förening, och kommer i början av 2015 bygga om vår sida så att det blir lättare för er att vraka mellan de 640 (till dagens datum) artiklar som vi har skrivit. Vår förhoppning är också att hitta fler skribenter som vill vara med och följa oss under resan – gärna någon som är på plats i Kina. Känner du någon eller känner du dig manad så tveka inte att skicka iväg ett mail till oss och berätta om vem du är.

Tack för att ni fortsatt att stötta oss under det här året! Jag hoppas att ni vill följa med in i nästa år också!

Till sist vill jag å hela Motkinas vägnar, önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Hälsar,

Erika Staffas, Redaktör Motkina.se


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.