2
Skrivet den 12 februari, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Motkina testar EATs dumplingskola

Efter att vi tipsade er om EATs dumplingskola så bestämde vi oss för att skickad ut Jessica och hennes pojkvän för att testa på denna dumplingskola i Stockholm. Kalaset går på 495 kr och då får man 2,5 timme skola med två lärare och sedan får man äta alla dumplings som har gjorts med tillhörande såser och te.

20140207-120131.jpgJessica hälsar:

Det var faktiskt riktigt roligt och spännande. Vi blev introducerade för EATs dumplingkockar och fick lära oss lite om olika slags dumplings från olika delar av Kina och olika sorters deg.

Först fick vi prova på att göra degen själva och hur det ser ut när man gjort fel. Av de 12 personer som var där på kurs så lyckades nästan alla göra deg helt själva.

Sedan fick vi lära oss fem olika vikningar och vad man ska tänka på när olika sorters deg används. En del deg går att köpa färdig i affären, annan deg kan köpas hos EAT om man inte vill göra den själv. Fyllningarna var färdiga och så fick vi recept med oss hem. Det är för tidskrävande att göra deg, fyllning och vika. Vi hade plötsligt stått och knutit dumplings i två timmar utan att någon tänkt på det.

Middagen som följde var väldigt rolig. Alla hade ju gjort maten tillsammans och vi jämförde dumplings ner på detaljnivå. Helt klart en jätterolig kväll.

20140207-120141.jpg

EAT hälsar att de har fullbokat hela februari, men man kan ringa och kolla om de har något återbud. Kursen hålls på engelska, men kockarna var väldigt duktiga på att visa och hjälpa till, så man kan ha väldigt roligt även om man inte kan engelska.

Länk till EAT


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.