2
Skrivet den 6 juli, 2015 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Motkina testar ICAs nya dumplings

IMG_4882aICA har nyligen börjat sälja dumplings under sitt eget namn. I och för sig kallar de dem Japanska dumplings, så kallade Gyoza. Men gyoza är väldigt lika vanliga kinesiska jiaozi, så jag tänkte prova ändå.

Paketet kostar ca 35 kr och det finns 16 dumplings i. Antingen köttfyllda eller vegetariska. Jag provade de köttfyllda. Enligt instruktionerna på paketet behövs inte bambukorgar eller så för att tillaga dem, vilket annars är mitt valda tillagningssätt. Istället föreslås det att man ång-steker dem i stekpanna med lock eller ångar dem i kastrull med durkslag och salladsblad. Det föreslås även att tillaga dem i micro, men det känns som fel val om man ändå ska äta dumlings. Helst ska de vara mjuka inuti och knapriga utanpå. Jag antar att en micro kommer göra dem sega.

IMG_4884a

Jag väljer att ångsteka dem enligt instruktioner. Det tar ca 10 minuter i pannan och sedan är de serveringsklara. (Micro känns fortfarande som fel val) Det här är snabbmat! I paketet finns också två små påsar med ljus dumpling-vinäger. Dessa lägger man i varmt vatten medan man steker och sedan häller upp dem i liten skål. Smidigt!

Jag hade först tänkt att paketet skulle mätta två personer, men det är inte fallet. En hungrig person äter hela paketet själv utan problem.

Smaken är helt ok, lite mesig dock, även med vinägern. Svag smak av vitlök och kål, men överlag inte så smakrik. Degen är bra och mjuk och knaprig där den är stekt. Det som stör mig är fyllningen. Den är lite grov och inte så finhackad som jag förväntar mig att dumplings ska vara. Jag kompletterar med mörk vinäger från skafferiet och det är först då jag tycker de smakar som de ”ska”. Tråkigt att de inte är bättre. Men de är ändå bra nog för att jag skulle säga – är du supersugen på dumplings är dessa ett bra alternativ.

För att summera, kul att ICA tar in dumplings och att man kan tillaga dem utan massa redskap. Tyvärr skulle jag ändå rekommendera att man går till en kinesisk butik och köper frysta dumplings där istället. De är billigare och godare. Fördelen med ICAs är eventuellt att allt innehåll finns i förteckningen, om man skulle vara allergisk eller känslig.

IMG_4885a


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.