0
Skrivet den 7 mars, 2014 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

Mutianyu ska försöka få turister att klottra mindre

006(1)Det är inte ett nytt fenomen att turister vill lämna sitt minne på olika attraktioner och historiska platser runt om i världen. Man ristar glatt in sitt namn och datum i sten eller skriver med en penna. Nu vill kinesiska myndigheter försöka minska klottret på kinesiska muren och tar Mutianyu-passet som första steg. Istället för att direkt förbjuda folk från att signera muren (skyltar finns redan uppe) så kommer en klottervägg sättas upp i ett av vakttornen. Det kommer bli digitala skärmar där man kan klottra, rita eller lämna sina kärleksförklaringar.

Om detta är lyckat så kommer konceptet att utökas till fler instanser. En digital lösning kan också vara på väg, men det är oklart hur den skulle se ut.

Mutianyu är ett av de mest välbehållna och välbesökta passen på kinesiska muren, ca 7 mil norr om Beijing.


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.