0
Skrivet den 31 maj, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Här firar du nationaldagen i Kina!


Nationaldagen närmar sig med stormsteg! Motkina.se har såklart koll på var du kan fira den på plats i Kina!

Beijing

I Beijing dukar svenska ambassaden upp för festligheter. Robert Wells Trio & Vocalettes gästar detta event som börjar 17.45 och slutar 21.00. Anmälan, som är obligatorisk, och mer information hittar du här.
Efter festligheterna på ambassaden ordnar  svenska handelskammarens young professionals fortsatt firande på Parnas i Sanlitun.Kontakta Pontus Bodén (+86 134 3699 0459) eller Felicia Lindoff (+86 135 2294 4714) för detaljer.

Jag var på plats för detta event förra året och tyckte att det var trevligt. Då spelade The original band of ABBA, det bjöds på snittar, svenskt lösgodis och förfriskningar. Videon ovan är lånad från svenska ambassadens officiella youtube-kanal från firandet 2013.

Shanghai

I Shanghai ställer också svenska ambassaden i Shanghai till med fest. På deras hemsida skriver de att de ställer till med en sommarmottagning för ett begränsat antal boenden i Shanghai, Jiangsu-provinsen, Zhejiang-provinsen och Anhui-provinsen. Vill du vara med på firandet är det alltså idé att höra av sig till ambassaden med en gång. Firandet kommer att äga rum i SKFs lokaler från klockan  18.30 till 20.30. Anmälan och mer information hittar du här.

Qingdao

I Qingdao håller de just nu världs expon ”International Horticulture Exposition 2014”. Sverige är representerat med en trädgård inspirerad av Carl von Linnés trädgård i Uppsala. Under tiden av utställningen, som öppnade i april och håller på fram till oktober 2014,  hålls flera event, och ett nationaldagsfriande är naturligtvis inplanerat. Ingen anmälan krävs, men mer information finner ni här.

Känner du till ytterligare något ställe som vi bara måste tipsa om där man kan fira nationaldagen i Kina? Hjälp oss och släng iväg en kommentar nedan!


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.