2
Skrivet den 19 maj, 2015 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Netflix till Kina

netflix

Den 15:e maj steg Netflix aktie över 600 dollar per aktie, vilket är en toppnotering. Tv-strömningstjänsten har ökat i popularitet på marknaden, och aktien har gått överlägset bäst på S&P 500 och Nasdaq 100 i år med en uppgång på nästan 80% sedan årsskiftet.

Aktiens enorma utveckling grundar sig i rykten att bolaget skall försöka etablera sig på den enorma kinesiska marknaden. Nyhetssidan Bloomberg meddelar att Netflix har varit i diskussion med ett kinesiskt bolag om eventuell etablering. Detta kinesiska bolag är uppbackat av grundaren till Alibaba, Jack Ma, vilket ger en enorm potential till nya användare.

Det har tidigare gjorts försök att komma in på den kinesiska marknaden, men utan resultat. Dock gör samarbetet med Jack Ma etableringen mer realistisk, då hans kontaktnät och användargrupp gör det möjligt att nå en stor del av den kinesiska marknaden. Idag finns det ca 200 miljoner bredbandsanvändare i Kina, samtidigt som närmre 1,27 miljarder människor använder sig av mobiltelefoner. Detta kan komma att ge Netflix en enorm utveckling, vilket aktien direkt visar reaktioner på.

Vad använder du för streaming-tjänst när du är i Kina? Köper du kopior av filmer på gatorna i Peking eller ser du på Youku? Kommentera gärna nedan vad du använder, eller skicka mail till info@motkina.se. Vi vill höra din åsikt!


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!