0
Skrivet den 3 juni, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Aldrig rest till Kina? Sugen på en nybörjarresa till Kina höst?

Bambuflotte på floden, Yangshuo, GuiinFörsta gången man är i Kina kan det vara överväldigande. Den som rest mycket kan säkerligen ta sig runt utan problem, men i ett land som Kina så är det ofta stor skillnad mellan vad man får uppleva som turist och magin som finns bakom fasaden. Eftersom jag bott där i omgångar så har jag möjligheten att visa mina gäster gränder, restauranger och guldkorn som inte finns i turistböckerna och våga mig på interaktioner med kineser trots min bristande kinesiska.

Är man sugen på att ta sig till Kina en första gång kan det kännas tryggare att åka med guide. Våra vänner på Kinalotsen har precis släppt en Kinaresa över höstlovet i oktober-november. Då får man åka Shanghai – Yangshou – Peking på 12 dagar. Och så får man hinna med en vända till Suzhou utanför Shanghai, vilket är riktigt fint. Det är oerhört intensivt att få se så mycket på så kort tid, fördelen är att deras guider har stenkoll på läget och kan hjälpa till med det som behövs. Min favorit i paketet (trots att jag gjort det säkert fem gånger) är att åka rodel ner för kinesiska muren. Det är faktiskt riktigt riktigt fräckt. Trädgård i Suzhou

När man väl varit i Kina en gång och fått mersmak (det får man, jag lovar) så är det mycket lättare att bege sig dit på egna ben nästa gång. Ingenting säger att man inte ska bege sig dit och utforska äventyren på egen hand, men känns det lite övermäktigt är detta ett bra alternativ!

Ni kan läsa mer om resan här eller ta kontakt med Albin på resor@kinalotsen.se.


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.