0
Skrivet den 24 mars, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Obama talar om yttrandefrihet i Beijing

528311671Michelle Obama besökte Stanford Center på Peking University igår och talade om yttranderätt och vikten av fri information.

“It is so important for information and ideas to flow freely over the Internet and through the media. Because that’s how we discover the truth, that’s how we learn what’s really happening in our communities, in our country and our world.”

Obama har tidigare under vistelsen sagt att teknologi kan öppna upp en hel värld och introducera oss till idéer och innovation som vi inte kan föreställa oss.

Det är fortfarande oklart hur dessa uttalanden har mottagits av hennes värdinna och media i Kina. Faktum är att jag idag inte hittat någonting om denna nyhet i kinesisk media, men på flera ställen i amerikansk och europeisk media.

Obama har hittills hunnit se sig om i Beijing, besöka muren och flera skolor och är nu på väg vidare på resan.


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.