Allt du vill veta om Kina och lite till

 


Hjälp oss!

Vi på Motkina.se har ingen stor organisation bakom oss, eller anställda som sitter och söker upp relevant information att fylla sida upp och sida ner med. Vi har inga välbetalda journalister som håller ständig koll på de senaste nyheterna.

Motkina.se är uppbyggd av vanliga människor som bara tycker det är så jäkla roligt att dela med oss av våra erfarenheter och vår kunskap med dig. Vi gillar Kina, men framförallt älskar vi tanken på att ännu fler ska få chansen att uppleva det precis som vi har gjort. Men vi behöver din hjälp.

Det spelar ingen roll hur många timmar vi lägger på att hitta fakta, eller skriver ner våra erfarenheter i detalj. Det kommer alltid finnas saker vi missat, och framförallt personer som ännu inte hittat hit. Personer som hade haft nytta av det som finns här. ”Så, vad kan du göra?”

Sprid budskapet

Det här är både det allra allra viktigaste och det enklaste på samma gång. Vi vet att det finns tusen och åter tusentals människor som skulle ha nytta av Motkina.se, och som skulle tycka det var intressant att läsa bland nyheter och bloggar. Tyvärr har vi inte räckvidd, eller marknadsföringsbudget, för att kunna nå ut till alla. Vi behöver hjälp, desperat. Gilla och dela våra inlägg på facebook. Gilla vår sida. Maila hon den där kompisen som du vet har varit i Kina en gång i tiden, eller han som ju skulle åka dit nästa år. Det är alla dessa enkla saker som i slutändan kommer göra en fantastiskt stor skillnad. Sociala medier har revolutionerat mun till mun-kommunikationen, nu måste vi se till att använda det.

Delta i diskussionen

Vi som skriver älskar när folk läser, och vi älskar att få respons på det. Tyckte du det där nyhetsinlägget var helt orelevant? Eller att det där senaste inlägget i bloggen var jättespännande? Kommentera och säg det! Om det som skrivs här väcker tankar hos dig, positiva eller negativa, dela med dig av dem! All typ av diskussion är varmt välkommen, det är det som uppmuntrar oss att fortsätta jobba stenhårt och skriva mer. Och för jösse namn, glöm inte starta massa trådar i forumet!

Dela med dig av din kunskap

Alla som vill, och kan, får vara med och redigera sidorna här på Motkina.se. Vet du något som vi har missat att ta med på hemsidan? Har du en särskild plats, restaurang eller hotell som du vill tipsa andra om? Strålande! Skicka ett mail direkt, så ser vi till att du får tillgång att gå in och ändra! Det går självklart också alldeles utmärkt att bara starta en tråd i forumet och dela med dig av informationen där, så ser vi till att uppdatera hemsidan direkt.

Börja blogga

Det här är definitivt hjärtat av hemsidan. Det är här alla som vill får chansen att verkligen dela med sig av sitt liv, och visa folk hur det är i Kina! Det finns 3 olika sätt att delta. Vilket passar dig?

  • Driver du redan en egen blogg? Faaaantastiskt! Ta chansen att plocka hem fler läsare till den – Alla som bloggar kommer självklart dels kunna signera varje inlägg med en länk till sin egna blogg, men också få chansen att lyfta fram den på andra viktiga delar av hemsidan.
  • Är du sugen på att börja blogga? Faaaaantastiskt. Varför inte göra det här? Skriv några rader då och då om din vardag i Kina, och ge både dina vänner hemma i Sverige något att följa samtidigt som du får chansen att dela med dig av dina händelser till en större publik.
  • Har du inte alls något intresse av att börja blogga regelbundet, men gillar att skriva? Självklart ska du göra det! Det finns alltid plats, och efterfrågan, på spännande gästartiklar att läsa om. Den där särskilt spännande resan du gjorde i Kina kanske? Eller varför inte en anekdot om hur du fick kämpa med den stora byråkrati-apparaten den där gången, eller vad du egentligen tycker om kinesernas beteende i tunnelbanan? Ja, ni förstår vad jag är ute efter. Intressant läsning intressant, oavsett vilket ämne det är.

Nyhetsbevakning

Är du en av dem som gillar att ha koll på vad som händer i världen? Som gärna spanar in de största nyhetssidorna vid frukostbordet? Ta chansen och hjälp oss att hålla nyhetsflödet uppdaterat med det senaste från Kina. Det finns alltid något att göra, om du så bara vill länka till de mest intressanta nyheterna, eller göra djupdyk i olika ämnen.

Till dig som är student

Du har säkert redan hört det. Konkurrensen på jobbmarknaden är tuff, och att göra ”rätt” saker vid sidan om studierna blir allt mer viktigt för att kunna vara med och slåss om drömjobben. Passa på att bredda ditt CV! Visa din kommande arbetsgivare att du är beredd att engagera dig i saker du brinner för, och gör något roligt. Det är med de små sakerna du kan knyta ihop säcken och visa vem du är, och vart du vill nå. Kanske blir ett tydligt engagemang med oss den sista pusselbiten som gör att du får chansen till det där internshipet i Kina?

Kontakta oss

Vill du vara med och bygga något riktigt häftigt? Hör av dig direkt!

Kontakt

Ditt namn (obligatoriskt)

Din mailadress (obligatoriskt)

Telefonnummer (valfritt)

Ämne

Ditt meddelande

Verifikation: captcha