0
Skrivet den 15 april, 2014 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

Polis död i alkoholförgiftning första dagen på jobbet

Vi har tidigare skrivit om spritkulturen som ofta omsluter kinesiska middagar och tillställningar. Erika skrev en gång: ”du ska dricka mest och bli minst full”. Inte alltid det lättaste.

Idag rapporterar South China Morning Post att en polis i Guangxi dog av alkoholförgiftning på sin första dag på jobbet, efter att herr Zhong ”brutits in” med festligheter som började redan vid lunch. Polisen hade fått en chefsroll firade detta med sju nya kollegor som bjöd på risvin. Samtliga kollegor har blivit av med sina jobb.

Zhong återvände hem och somnade in i sin säng. Han återfanns avliden kl 6 på morgonen dagen därpå. Vid obduktion har det visat sig vara alkoholförgiftning efter att för stora mängder alkohol intagits.

Källa: http://www.scmp.com/article/1482811/official-dies-after-drinking-too-much-first-day-job


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.