0
Skrivet den 21 januari, 2014 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

Polis i Hong Kong stänger ner toalettbordell

brothels_netI slutet på förra veckan meddelade South China Morning Post att polisen i Hong Kong att de har varit lyckosamma i en lång bevakning av en bordellverksamhet. Bordellverksamheten ägde rum i ett köpcentrum efter att två toaletter och en butik tagits över av en triad fraktion. Dam- och herrtoaletten fungerade främst som bordell, butikytan har även använts för illegalt spel och sovplats för 6 personer.

Polisen uppger att det är första gången offentliga toaletter har fungerat som bordellverksamhet. Totalt har 86 personer arresterats i åldersspannet 17-72 år, inklusive 37 prostituerade kvinnor som framförallt kommit från fastlandet.

Under spaningen, som pågått ca 9 månader, har polisen märkt att kunder tagits emot från lunch fram till småtimmarna. 250 $HK (210 kr/200 yuan) kostade ett besök och totalt kunde bordellen ta emot så mycket som 100 kunder om dagen. Lokalerna har varit relativt öde och många av butikerna nedstängda, varför verksamheten har kunnat pågå.

Bilden är lånad från SCMP


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.