0
Skrivet den 16 maj, 2014 av Louise Granath i Nyheter
 
 

Praktik på Svenska handelskammaren

DeklareraÄr du ute efter en praktik i Peking till hösten, då vill vi tipsa om ytterligare en spännande praktikplats att söka för alla kinaintresserade. Den här gången är det en praktik på Svenska Handelskammaren i Peking där du kommer får vara med i Handelskammarens arbete med att främja affärsrelationer mellan Sverige och Kina.

Praktiken är oavlönad så det kan vara bra att vara inskriven vid en svensk högskola eller universitet under praktikperioden för att ha rätt till CSN. Praktiken ska vara relevant för dina studiers inriktning och vara på kandidat eller masternivå. Du måste ha goda kunskaper i engelska och gärna kunskaper i mandarin samt ett stort intresse för Kina.

Senaste ansökningsdag för att söka praktik på svenska handelskammaren är 30e maj.

För kontakt och mer information KLICKA HÄR.

Lycka till!


Louise Granath

 
Louise bodde sin första vända i Shanghai våren 2011 då hon, som alla andra studenter på Handels i Göteborgs ekonomprogram med kinesisk inriktning, åkte till Kina för språkstudier. Hon förälskade sig genast i staden och beslutade sig tidigt för att så snart nästa tillfälle skulle ges åka tillbaka för att fortsätta språkstudierna. Efter en godkänd kandidatuppsats i nationalekonomi om kinesiska direktinvesteringar i den zambiska gruvsektorn 2012 bar det återigen av till Shanghai och Fudan University. Hon har nu bott och pluggat i Shanghai sedan februari 2013 där hon även sitter i Swedish Young Professionals styrelse. Louise skriver om livet i Shanghai och allt annat mellan himmel och jord som faller henne in att tipsa oss om.