2
Skrivet den 12 augusti, 2013 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Professor byggde klippor och drömhus på höghus

Den kinesiske professorn Zhang Lin ville bygga sitt drömhus på klippor. Dock ville han även bo centralt vilket gjorde att han han valde att bygga en klippa på ett redan färdigt höghus, mitt i centrala Peking!

Det tog 6 år att bygga, och grannarna har konstant klagat på oväsen från bygget och att det förstör hela huset. Även de kinesiska myndigheterna är skeptiska till bygget. De har gett Zhang Lin generösa 15 dagar på sig att riva klipporna och flytta därifrån.

Se bilder på klipphuset:
http://www.huffingtonpost.com/2013/08/12/zhang-lin-mountain-home_n_3745131.html


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!