2
Skrivet den 27 mars, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Sexy Beijing – Lost in Translation


Om man någon gång varit i Kina en längre tid har man troligtvis fått ett kinesiskt namn. Det börjar även bli vanligt att kineser skaffar sig ett engelskt namn. Videon ovan är ett klockrent exempel på hur översättningar från kinesiska till engelska och vice versa kan bli rent utav helknasiga.

Sexy Beijing är en serie på Youtube som man bara måste se om man är intresserad eller har en koppling till Kina. Varje avsnitt tar upp olika saker om den kinesiska kulturen på ett lite roligare sätt. Serien har med stor sannolikhet inspirerats av Sex and the city. Enjoy China-lovers!


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.