0
Skrivet den 17 maj, 2014 av Louise Granath i Nyheter
 
 

Shanghai får extra public holiday när Xi Jinping och APEC kommer

Shanghai får extra public holidayRyktet säger att Xi Jinping kommer till Shanghai för att delta under kommande APEC- ( Asia-Pacific Economic Cooperation) möte i Shanghai onsdagen den 21 maj, det figurerar även rykten att ingen mindre än Mr. Macho, alias Vladimir Putin ska delta.

För att lugna ner trafiken och låta båda dessa herrar få en bekväm vistelse utan förseningar och trafikstopp bjuds Shanghaiborna på en extra public holiday på onsdag. Så har du inte redan fått besked om ledigheten från din chef så kan det vara hög tid att fråga om det nu.

Har gjort mitt yttersta för att hitta mer info om detta men vad jag kan se är det bara SmartShanghai.com som skrivit något ännu.

Vet du mer? Släng iväg en kommentar nedan!


Louise Granath

 
Louise bodde sin första vända i Shanghai våren 2011 då hon, som alla andra studenter på Handels i Göteborgs ekonomprogram med kinesisk inriktning, åkte till Kina för språkstudier. Hon förälskade sig genast i staden och beslutade sig tidigt för att så snart nästa tillfälle skulle ges åka tillbaka för att fortsätta språkstudierna. Efter en godkänd kandidatuppsats i nationalekonomi om kinesiska direktinvesteringar i den zambiska gruvsektorn 2012 bar det återigen av till Shanghai och Fudan University. Hon har nu bott och pluggat i Shanghai sedan februari 2013 där hon även sitter i Swedish Young Professionals styrelse. Louise skriver om livet i Shanghai och allt annat mellan himmel och jord som faller henne in att tipsa oss om.