0
Skrivet den 23 mars, 2015 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Skyskrapa byggd på 19 dagar

Skyskrapa byggd på 19 dagarAtt kineserna är effektiva och bygger stort är väl etablerad åsikt. Men detta bygge är något utöver det vanliga. I Changsha, huvudstaden i Hunan, byggdes på bara 19 dagar en 57 våning hög skyskrapa! 1200 personer jobbade dygnet runt för att färdigställa skyskrapan. Inte nog med att den byggdes snabbt, den är även byggd för att tåla jordbävningar upp till 9 på Richterskalan eftersom jordbävningar förekommer i området.

Egna tankar: Ett sådant bygge kan bara ske i Kina!

Vi uppmärksammade bygget med en video redan i förra veckan med en länk på Motkinas Facebook-sida, om du har missat klippet så finner du det här.

Källa: China Daily


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!