0
Skrivet den 22 mars, 2015 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Smogfritt Peking under kongressen

I förra veckan var det folkkongress i Peking där det kommunistiska partiet bestämde vad som komma skall för landet, där bland annat miljöförbättringsåtgärder lades fram. Det är inte första gången liknande förslag läggs fram, så orden kan anses ihåliga för kineserna, som hört det förr.

Parlamentssession

Dock hade Pekingborna anledning att fira kongressen, dock inte för att de är politiskt intresserade, utan för att regeringen vill visa upp ett fint och smogfritt Peking medan kongressen hålls. För att åstadkomma detta stänger man ner fabriker i anslutning till Peking. Det ryktas även om att flygplan släpper ut kemikalier för att minska smogen i Peking. Därav fick Pekingborna njuta av blå himmel och solsken några dagar, vilket dock omvandlades till grå smog efter kongressen var över.

Inför kongressen lade en bloggare upp information om hur dålig luften verkligen var i Peking på sin blogg, som snabbt fick miljontals visningar, men togs bort kort därefter. Ingenting dåligt får överskugga kongressen, som skall leda framtidens Kina.

För smog-prognos i Kina, klicka här!


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!