0
Skrivet den 28 oktober, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Stekta Jiaozi – Stekta Dumplings

Vi på Motkina älskar dumplings i alla dess former. Vi har tidigare skrivit om vattenkokta dumplings men nu är det dags för stekta jiaozi. Den stora skillnaden är att man får en krispig gyllenbrun botten som smakar gudomligt.

Dumplings kan fyllas med det mesta, vanligt är köttfärs blandat med exempelvis purjolök och ingefära, men det finns också helt vegetariskt varianter med grönsaker eller svamp. Du väljer helt beroende på vad just du tycker är gott!

Efter att du hackat dina ingredienser i små, små bitar och blanda ihop fyllningen är det dags att göra degen. Du hittar recept på hur man gör degen här.  Ett annat alternativ är att köpa färdiga degplattor om man vill slippa att kavla. Här kan du läsa mer om hur du viker dina dumplings.

stekta jiaozi

Nu till själva tillagningen.

  1. Ställ stekpannan på medelhög temperatur och pensla pannan med lite olja. Lägg i varje dumpling en och en i pannan.
  2. Låt steka under lock i 8-10 minuter och häll i liten vatten då och då i pannan.
  3. Efter 8-10 minuter, häll i lite vatten igen samt lite till olja och stek i ca 5 minuter till tills båtten är gyllenbrun och degen är vit och genomkokt.
  4. Färdigt att servera!

Självklart kan man steka dessa dumplings på fler sidor om man vill ha mer stekyta.

Smaklig måltid!


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.