1
Skrivet den 3 maj, 2014 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

Svenska ambassaden i Beijing skaffar Wechat

svenska ambassaden beijingIgår offentliggjorde svenska ambassaden i Beijing i ett pressmeddelande på deras hemsida att de har skaffat ett officiellt Wechat-konto för att utöka sin närvaro i de sociala medierna.

Satsningen är ett led i ambassadens pågående arbete med digital diplomati, som i enlighet med utrikesdepartementets prioriteringar syftar till att utveckla digitala kanaler för att stärka och komplimentera det ordinarie diplomatiska arbetet,” säger Jakob Kiefer, biträdande myndighetschef och kommunikationsansvarig på Sveriges ambassad i Beijing, citerad i pressmeddelandet.

Wechat har funnits på marknaden sedan i januari 2011 och är en app med fokus på att skriva och skicka ljudmeddelanden till vänner och officiella konton, men man kan även lägga upp bilder på sin profil, kommentera och gilla andras bilder, leta efter nya kompisar, spela spel etc. I maj 2011 hade wechat 4-5 miljoner använder och nu, i slutet av 2013 hade Wechat 355 miljoner aktiva användare.

Följ kontot genom att söka efter profilen 瑞典驻华大使馆 alternativt swedeninchina. Här hittar du förresten svenska ambassadens Weibo och Sveriges ambassadör Lars Fredéns Weibo. Ambassaden finns även att följa via Instagram och Youtube.

Ps. Vill du veta mer om kinesiska sociala medier? Eller ladda ned wechat till mobil/ipod? Och minns du förresten vår rapportering kring den svenske minister som uppdaterade via svenska ambassaden i Beijings weibo under sitt besök?


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.