0
Skrivet den 18 april, 2014 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

Svenska Timoteij siktar mot Kina!


timotej siktar mot kinaTimoteij siktar mot Kina, rapporterade Expressen under torsdagförmiddagen. Det är inte första gången det svenska tjejbandet satsar utomlands.

Vi tror verkligen att Timoteij skulle fungera där, säger Cecilia Kallin, 22

Timoteij var på plats i Kina redan under våren 2012 där de gjorde tre spelningar i Zhengzhou, Henan-provinsen, inför ca 5000-7000 människor. I samband med turnén skall Timoteijs manager frågat arrangörerna om de inte önskade att Timoteij uppträde på fler platser när de ändå var där, men fått svaret att det bor tio miljoner i Zhengzhou, så det skulle nog räcka till. Det är inte alltid lätt om man inte har pejling på kinesisk geografi!

Samtidigt uppger nu bandet att de skall bli en trio istället för kvartett då violonisten Johanna Pettersson lämnar bandet för att satsa på dans istället.

Tror ni att bandet kan lyckas om Timoteij siktar mot Kina? Personligen känner jag att deras poppiga etno-electro-toner inte ligger så långt bort från motsvarande musik i Kina. Om inte annat så kommer de långa blondinerna väcka en hel del uppmärksamhet och slå sig genom på det sättet!


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.