2
Skrivet den 7 april, 2015 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Att åka tåg i Kina


Alla vet att Kina är ett land med en hög population. Över 1,3 miljarder bor i det stora landet i öst och fler och fler vill bo i storstäderna.

Jag skrev för ett tag sedan om den gången vi åkte tåg i Kina, om överfulla tåg där folk stod, satt och låg överallt. När jag satt och googlade runt om Kina, hittade jag detta klippet ovan och igenkänningsfaktorn var verkligen HÖG! I och för sig blev vi inte intryckta i tåget när vi skulle åka flera, flera timmar, men på tunnelbanan går det gärna till såhär. Så många som möjligt vill med tunnelbanan, trots att det kommer ett nytt tåg knappt en minut senare, men bara för att det kommer ett nytt tåg behöver det inte betyda mer plats i tåget. Därför tränger man in sig, som illustrerat i denna film.

Känner någon annan än jag igen sig? Om inte – ta tunnelbanan under rusningstrafik så får ni se!
På intet sätt är det här unikt för Kina i och för sig – ni har väl sett det här japanska klassiska klippet?


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.