1
Skrivet den 24 april, 2015 av Magnus Dettmar i Blogg
 
 

Ett besök på Wangfujing Snack Market


Den här veckan har vi på Motkina.se temavecka på temat ”Resa”. Ni kommer under hela veckan få möjlighet att läsa om hur det är att resa i Kina och spännande platser från hela mittens rike, förhoppningsvis kommer vi kunna inspirera till just din nästa resa. Har du besökt något av våra resmål, eller har du något resmål du bara måste tipsa om? Lämna en kommentar nedan! 

Kina är inte ett land för de som är petiga med maten. Om du är rädd för att prova nya, annorlunda och ibland väldigt konstiga maträtter bör du inte åka till Kina. Men för dig som tycker ny mat är spännande är Kina ett perfekt land! Där serveras allt från 100-åriga ägg, ankor i pannkakor, till en hel del annat som vi i väst aldrig skulle anse som mat. Nedan har du ett kort filmklipp när jag tänjer på mina egna gränser vad jag vågar prova.

Allt detta och mycket mer hittar du på Wangfujing Snack Market i Peking. Väl värt ett besök!


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!