1
Skrivet den 3 februari, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

The Bernhard Karlgren Seminar Series – del II

göteborgs universitetI förra veckan deltog jag i ett spännande seminarium av Magnus Fiskesjö där han talade om kinesisk identitet och Kinas förhållande till barbarer. Nu på torsdag (6/2) är det dags för ytterligare ett seminarium i samma serie – ”The Bernhard Karlgren Seminar Series.” Då är det Eric Hayot som kommer  att gästföreläsa inom forskningsprofilen Transkulturalitet, översättning och överföring vid institutionen för språk och litteraturer. Föreläsningen är döpt till ”Scale, Hierarchy, and the Problem of World Litterature.”

Eric Hayot är professor vid Penn States avdelning för litteratur. Har framför allt fokuserat sin karriär i att forska kring hur Kina har påverkat och själv influerats av länder i väst. Hayot kom till Kina 1995 i samband med kinesiska studier och studier i klassisk opera.  Nu bor Hayot med sin fru Di och deras dotter Lola i Pennsylvania där Hayot fördriver dagarna med att forska, föreläsa om litteratur, skriva poesi samt cykla.

Föreläsningen kommer att hållas torsdag 6/2 i sal C364 på Humanisten (Göteborg), klockan 15:15, är kostnadsfritt och är öppet för alla intresserade. Kontakt – se här!

Hoppas att vi ses där!

Läs vidare:
OM Eric Hayot, Eric Hayots TWITTER, Eric Hayots BLOGG, och en annan blogg – HÄR, Eric Hayots GOOGLE+
Artikel om Hayots kärlekshistoria när han blev tillsammans med en kinesisk kollega (VisaJourney.com)
Samlade artiklar av Eric Hayot (via http://scholar.google.com/)


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.