0
Skrivet den 7 mars, 2015 av Sofia Staffas i Blogg
 
 

The Palace – 宫锁沉香


Häromdagen såg jag den kinesiska filmen 宫锁沉香(Gōngsuǒ Chénxiāng) – The Palace. Filmen är från 2013 och är en historisk romantisk film av Pan Anzi och skriven av Yu Zheng. I filmen ser vi  Zhou Dong Yu som den vuxna Chen Xiang,  Cheng Xiao  som Yin Xiang och Zanjiia Zhao som Cheng Xiang, i huvudrollerna. Filmen hade premiär under den 16:e internationella filmfestivalen i Shanghai.

Filmen utspelar sig under Kangxi’s regeringsperiod 1661 –  1722, under Qing-dynastin, och handlar om Cheng Xiang, en envis och färgstark flicka som i ung ålder kommer till det kejserliga palatsen och träffar den jämngamla tjänaren Liu Li (Liying Zhao) som hon genast blir vän med. Cheng Xiang njuter bakom kejsarpalatsets stängda dörrar, men ganska snart sätts allt på prov, vänner som sviker och prinsar som sätter hjärtan i brand.

Filmen är inte den bästa jag har sett, men något som jag verkligen gillade med filmen var hur den var filmad. Jag gillar hur de har framställt scenerna och miljön. Det är en fin kärlekshistoria, men ganska förutsägbar förutom några små oväntade vändningar.  Är du sugen på en romantisk film som inte utspelar sig i dagens Kina och gillar prinsar och spänning är detta en film för dig!

Har du också sett filmen? Vad tyckte du om den i så fall? Se filmen i sin helhet (engelska subs). Vi har tidigare skrivit fler filmrecensioner, och har dessutom en forumtråd där du kan tipsa om filmer som du har sett. 


Sofia Staffas