1
Skrivet den 18 januari, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Till salu: kroppar

Taobao_Marketplace_Logo

Häromdagen kunde man hitta ett besynnerligt fynd på Taobao. Någon hade lagt upp en annons där det såldes två preserverade människokroppar. Priset? 126 500 yuan. (ca 135000 kr). I annonsen står det att den riktar sig till medicinska institut och skolor. Men alla kan ju köpa en om man skulle vilja. Dessutom erbjuds leverans till dörren, så det är ju väldigt bekvämt.

Tillsammans med kropparna medföljer medicinska journaler och två års garanti. Vad garantin innefattar framgår inte, men man kan inte undvika att fundera. Det enda säljaren inte vill berätta är vart han fått liken från.

Mycket makabert. Man kan verkligen hitta allt på Taobao. Vem som har köpt kropparna eller vad man kommer göra med dem kvarstår att se.

 

Mer om att handla på Taobao hittar du i vår guide här!

 


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.