0
Skrivet den 9 september, 2016 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Tillfälliga regler för visum till Kina för Svenska Medborgare

Just nu råder tillfälliga regler för att få visum i Kina. Tidigare har det varit relativt enkelt att få visum till Kina, på några dagar hade du ett visum i passet. För att få visum lika snabbt som tidigare måste du i dagsläget och några veckor fram ha något av följande:

  • Ett giltigt pass som är utfärdat innan 2014

Eller

  • Ta med ditt gamla pass för att på så sätt kunna påvisa vart du har rest de senaste 5 åren

Har du inte ditt gamla pass har vi på motkina.se fått informationen att det kan ta 1-2 månader att få visum till Kina. Flera som vi har pratat med har samma problem – och nej det finns inget man kan göra för att snabba på processen.  Förhoppningsvis kommer detta endast hålla i några veckor till, fram till mitten av September – enligt information från Kinesiska Konsulatet i Göteborg.  Så, för er som skall åka i slutet på September bör detta inte vara några problem.

Om du däremot skall åka till Kina innan dess finns det en lösning. Svenska Medborgare och 50 andra länder kan åka till Shanghai, Jiangsu, och Zhejiang och vistas i staden i144 timmar utan visum. Då får man när man anländer ansöka om så kallat Visa-Free transit. Vill du läsa mer om Visa-Free transit, klicka här.

 

temporary_china_visum_16-08-2013_15-16-11

 


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.