0
Skrivet den 9 december, 2013 av Louise Granath i Blogg
 
 

Tomtar, men igen julstämning

Återkommande jultema här på bloggen men det får ni stå ut med ett par veckor till! Precis som Jessica berättat i tidigare inlägg så älskar kineserna, framför allt i Shanghai där jag bor, tomtar, granar och julkommers men ändå är det väldigt svårt att få någon genuin julkänsla. För kineserna är julen något trendigt från väst och de flesta av mina kinesiska vänner förknippar julen med en romantisk högtid, en parallell jag tror få svenskar i Sverige skulle göra.

julstämning

Vad kan man då göra om man ändå vill ha lite julstämning? Bor man i  Shanghai och Beijing bjuder Swedish Young Professionals in till julfest, där bjuds på julbord, julsnapps, mer eller mindre skönsång samt mycket annat. Bor du i Shanghai eller Beijing skulle jag absolut rekommendera dig att delta. I Shanghai firas julen nu på fredag den 13e december (länk till anmälan) och i Beijing firas det lördagen den 14e december (länk till anmälan).

Alla ni andra ute i Kinaland, kan vi inte hjälpas åt att hitta julstämning? Vad har ni andra för tips?

julstämning   julstämning


Louise Granath

 
Louise bodde sin första vända i Shanghai våren 2011 då hon, som alla andra studenter på Handels i Göteborgs ekonomprogram med kinesisk inriktning, åkte till Kina för språkstudier. Hon förälskade sig genast i staden och beslutade sig tidigt för att så snart nästa tillfälle skulle ges åka tillbaka för att fortsätta språkstudierna. Efter en godkänd kandidatuppsats i nationalekonomi om kinesiska direktinvesteringar i den zambiska gruvsektorn 2012 bar det återigen av till Shanghai och Fudan University. Hon har nu bott och pluggat i Shanghai sedan februari 2013 där hon även sitter i Swedish Young Professionals styrelse. Louise skriver om livet i Shanghai och allt annat mellan himmel och jord som faller henne in att tipsa oss om.