0
Skrivet den 10 april, 2014 av Klara Magnusson i Nyheter
 
 

Trycket på iPhone 5S i Kina är en besvikelse

11024356183_5ddeaf1a06_z (1)

 

Kina är en stor marknad för mobiltelefontillverkare och iPhone har sedan några år tillbaka haft Kina som sin näst största marknad. Ett flertal gånger har det varit kaos utanför Apples butiker när nya produkter har släppt. Minns ni när iPhone 4S släpptes i Kina? Då blev det blev det slagsmål utanför en utav Beijings Apple-butiker i Sanlitun. Du kan läsa mer här om kaoset vid 4S släppet.

Enligt en ny rapport börjar den kinesiska marknaden svika i väntan på en större modell. Den Amerikanska analytikern Brian White menar att operatörerna är besvikna på efterfrågan av iPhone 5S men säger också att marknaden kan vända om en större modell lansera. Ryktena gällande den nya iPhone modellen säger att en större modell är på väg, men ingen vet säkert.

 


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.