1
Skrivet den 20 mars, 2014 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

Turister i Kina skall ersättas vid dåligt väder

CtripNu rapporterar  China Daily att turister i Kina i framtiden kommer att kunna få ut ersättning om de, under resan, upplever en tillräckligt kvalificerad mängd smog, mätt av China Air Quality Index. Det gäller en försäkring som Ctrip.cn nu kommer att erbjuda sina kunder tillsammans med Försäkringsbolaget Ping An. Alternativet finns tillgängligt för alla som har köpt en resa via Ctrip med start från tisdag den 18:e mars och framåt.

Till att börja med kommer försäkringen att gälla Beijing, Xian, Harbin, Chengdu, Guangzhou och Shanghai och enligt en artikel i Times kommer föroreningskravet vara olika högt ställt på de olika städerna. I Beijing och Xian kommer det t.ex. krävas 200 på PM 2.5-skalan, medan det krävs 150 i Harbin och Chengdu och slutligen 100 i Shanghai och Guangzhou, för att turisterna skall få ut någon ersättning.

Ersättningen kommer också variera beroende på hur länge besöket varade, men kommer inte att överstiga 50 yuan (=51,5 SEK) per dag per person alternativt 350 yuan (=360 SEK) per vecka per person.

För mer information – se Ctrip.cn


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.