1
Skrivet den 11 juni, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Ultra Rich Asian Girls


Ryktena har florerat i flera veckor nu och i förra veckan dök den äntligen upp – demon för den nya kanadensiska hitshowen ”Ultra Rich Asian Girls”. I promon får man följa några kines-kanadensiska tjejers liv i Vancouver genom skitsnack, näsoperationer, lyxåk och modevisningar. Produktionen har lovat en blandning mellan “Rich Kids of Beverly Hills” och ”The Kardashians”, riktig kvalitetstv med andra ord.

För showens producent, kines-kanadensiska Kevin Li, är Ultra Rich Asian Girls ett stort steg från tidigare projekt. Li lanserades för första gången i branschen 2012 – då genom en dokumentärfilm om hemliga kinesiska sällskap i Vancouver. I en intervju med The Wall Street Journal kommenterar han det nya projektet som ett försök från hans sida att visa upp en annan del av Kina i kanadensisk media.

I Kanada har nämligen inflytandet av Kinas ekonomi till Vancouver varit ett känsligt ämne i Kanada under de senaste åren. Framför allt sedan rika kineser tidigare givits förenklade skattevillkor vid en flytt till Kanada, ett kritiserat som ändrades i slutet av förra året, då de berörda inte ansågs bidra tillräckligt till ekonomin. De kinesiska immigranterna beskylls även för att bidra till ökande huspriser i Vancouver, vilket har gjort att staden blivit en av de absolut dyraste städerna att leva i, i hela Kanada.

Audutions kommer att hållas nu i juni 2014, utöver de platser som redan är fyllda bredvid Crystal Chen och Lisa Li som är med i promon, men det är fortfarande inte klart när showen kommer att börja sändas. Följ showens FACEBOOK-sida, YOUTUBE-konto eller Twitter-konto för de senaste uppdateringarna! En ny demo väntas dyka upp på sociala medier redan i nästa vecka! Can’t wait!


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.