1
Skrivet den 23 november, 2013 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Uppblåsbar docka stannar trafiken”Varför sitter det en uppblåsbar docka fastspänd i korsningen mellan Song och Jin Jang Lu?”

”Varför sitter det en uppblåsbar docka fastspänd i korsningen mellan Song och Jin Jang Lu?” var frågan som spred sig som en löpeld från Kinas Tiexue vidare till Weibo i augusti tidigare i år.

Nu rapporterar the Huffington post  att huvudpersonen i dramat är en äldre ännu oidentifierad kvinna som nu försökt hitta en ny alternativ lösning på hur hon skall få trafiken utanför sitt hus att sakta ned. Kvinnan skall ha sökt hjälp hos polisen, men då de inte kunnat erbjuda henne någon hjälp skall hon ha tagit problemet i egna händer.

Det framgår inte om trafiken saktade ned eller inte, men om man ser på det här snapshotet från Tiexue ser det faktiskt ut som att flera medtrafikanter har stannat till för att iaktta spektaklet.

Och avslutningsvis vill jag bara säga, allt är faktiskt tillåtet i krig, kärlek och ja, vad man nu än skulle behöva legitimera.

You go tanten!


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.