0
Skrivet den 28 oktober, 2013 av vflnyheter i Nyheter
 
 

Kinesiska forskare tar fram vaccin mot H7N9

Kinesiska virusforskare hävdar att man tagit fram ett vaccin mot den nya fågelinfluensan H7N9, rapporterar statlig media. Detta är första gången Kina framställer ett vaccin, enligt Shu Yuelong, direktören för den nationella influensacentret. Det verkar dock lite oklart i nuläget om någon slags massvaccinering är på ingående:

At the news conference on the research findings held Saturday in Hangzhou, capital ofeast China’s Zhejiang Province, medicine producers, such as Tianyuan Bio-PharmaceuticalCo., Ltd., showed interest in the vaccine’s production, although the virus has not beenspread widely enough for mass inoculation.

Enligt South China Morning Post så måste vaccinet först genomgå ytterligare tester innan det kan släppas på marknaden, vilket torde ta minst ett halvår.

Hittills har 45 personer avlidit och över 130 insjuknad i den nya fågelinfluensan som bröt ut i Kina i våras, och forskare har varnat för ett nytt utbrott under vintern.

Denna nyhet är publicerad i samarbete med nättidningen Världens Folkrikaste Land, VFL. För daglig nyhetsuppdatering om Kina, besök www.vflnyheter.se


vflnyheter