0
Skrivet den 22 mars, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Vad är det konstigaste du hittat på en marknad i Kina?

Jag frågade mina kollegor på Motkina vad det kostigaste/lustigaste/mest oväntade de hittat på en marknad i Kina var. Och jag fick minst sagt olika svar!

Niklas

För något år sedan var det en man som försökte sälja en märklig svamp med två huvuden i Henanprovinsen som han hittat under jord. Han utannonserade det för att vara en mytologisk läkesvamp från Qindynastin. Visade sig vara en sexleksak (för män, med två öppningar) som legat nedgrävd där men ingen verkade förstå vad det var. 

Efter att det blev en stor nyhet i Kina efter ett nyhetsinslag där den kvinnliga reportern rapporterade i 2 minuter om denna märkliga svamp (som för alla uppenbart var just en sexleksak) dök dessa upp på marknader runtom i Kina, även på marknaderna i Kunming där jag såg en äldre herre sitta med ett vattenkar med en sådan i. Sexleksak för 2000 kronor någon?

 

Erika

”Best of Lena PH – techno version”

 

Jessica

Den svenska filmen ”Tomten är far till alla barnen”. Dubbad till kinesiska. Vår chaufför tyckte den var urkonstig och förstod inte varför alla männen och kvinnorna hade haft relationer med varandra och sedan skulle umgås…

 

Jonatan

 Ett par valnötter för 20,000 yuan. Inte för att det var valnötter, eller för att de var så dyra. Utan detta i kombination med att de såldes på ett enkelt träbord på en marknad. Köpte ett par för 50 yuan som låg på samma bord.

 

Vad är det konstigaste du har hittat?


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.